Scheidingsbeleiding

Een scheiding leidt vaak tot een emotionele, verdrietige en verwarrende periode. Voor ouders en kinderen een totaal nieuwe situatie waar iedereen aan moet wennen. Gedurende deze periode is het soms lastig voor ouders om de kinderen te volgen en te ondersteunen.  

Bij individuele begeleiding wordt samen met uw kind gekeken wat hij of zij nodig heeft om zich prettig te voelen in de nieuwe situatie en hoe uw kind dit kan inzetten. In een speciaal op hun leeftijdsgroep afgestemd programma van één ochtend of middag leren de kinderen beter begrijpen wat er gebeurt en hoe ze daar mee om kunnen gaan.

Wij zijn gediplomeerd  in scheidingsbegeleiding en volgen een speciaal programma " De kinderen scheiden mee". Het biedt kinderen (en hun ouders) in de scheidingsperiode een steuntje in de rug.

Methodiek

 • Het Zandkastelenprogramma®
  • Dit helpt kinderen tussen de 4 en 17 jaar op weg om door de scheidingsperiode heen te komen. Het is een laagdrempelig programma met creatieve werkvormen. Het doel is om eventuele problemen te voorkomen of te verminderen. De verwerking van de scheiding kan hiermee op gang gebracht worden.
 • Ouderbijeenkomsten
  • De ouders volgen voorafgaand aan het programma voor de kinderen een ouderbijeenkomst waarin zij uitleg krijgen over wat een scheiding voor kinderen betekent. Zij krijgen handvatten aangeboden om hun kinderen te begeleiden in de scheidingsperiode.
 • Individueel of in gezins- of groepsverband

 

Voor meer informatie kijk op www.zandkastelen.nl

 

Familie mediation

Begeleiding met als doel tot een wederzijdse oplossing te komen. Door middel van psychologische kennis en inzichten alsmede juridische en fiscale kennis met als doel te komen tot een oplossing op maat waar beiden ex partners en kinderen tevreden mee kunnen zijn.

Door kennis en vaardigheden op het gebied van zaken als familieverhoudingen, ruziepatronen/gedrag  en rouwverwerking 

kunnen wij optimaal begeleiden van kinderen en ex echtelieden.

 

 In samenwerking met een financiële en fiscale kennis onderlegde consultant worden alle financiële zaken altijd getoetst en 

 alimentatie kan worden vastgesteld op basis van uw persoonlijke situatie. Ook alimentatie berekening is altijd maatwerk. De hoogte is mede afhankelijk van de behoefte en uw specifieke omstandigheid.

 

Methodiek

 • Kinderbegeleiding
  • Ouderschapsplan
  • Alimentatie berekening